Artikelen

Welke soorten kansspelen zijn er?

Er bestaan allerlei soorten kansspelen waar jij geld mee kunt winnen. Kansspelen zijn spellen waarbij het niet mogelijk is om een bepaalde strategie in te zetten om te winnen. Kansspelen zijn bijvoorbeeld speelautomaten, loterijen en weddenschappen. Ook zijn er kleine kansspelen en promotionele kansspelen. Maar, wat houden deze spellen in en wat is precies het verschil?

Speelautomaten

De bekendste speelautomaat is de fruitkast. Ook bestaan er bingo-, poker- en roulette-automaten. Speelautomaten worden gekenmerkt door de lichtgevende kasten waar je muntjes of kaartjes in werpt. Je drukt op de knop en hopelijk win je jouw inzet terug. Wist je dat sommige speelautomaten nog steeds handmatig worden bediend? Kijk voor meer informatie over kansspelen op https://kansspel.nu/.

Loterijen

De uitkomst van een loterij weet je nooit, vandaar dat loterijen vallen onder de kansspelen. Alsnog zijn loterijen de meest gespeelde kansspelen van Nederland, omdat je makkelijk mee kunt spelen met de loterij. Je hoeft alleen de winkel binnen te lopen, je koopt een lot en je wacht op de uitkomst.

Weddenschappen

Waarschijnlijk is het ook wel in jouw vriendengroep een keer voorgekomen dat je ergens om hebt gewed. Gelukkig is dit toegestaan volgens de Kansspelautoriteit. Er bestaan echter ook weddenschappen op paardenraces of sportweddenschappen. Aan dit soort weddenschappen zitten wel strenge regels verbonden: er gelden andere regels voor spelers onder de 25 jaar, live wedden is verboden en een deel van de opbrengst gaat naar de NOC*NSF

Promotionele kansspelen

Wanneer je een bedrijf gaat promoten met een spel, worden dat ook wel promotionele kansspelen genoemd. Een voorbeeld van zo’n kansspel is dat je in de supermarkt een code kunt vinden onder de dop van een fles cola om kans te maken op een prijs. Hier zitten echter wel een paar regels aan verbonden:

–       De deelnemers mogen niks inleggen;

–       Er mag één kansspel gaande zijn in het bedrijf;

–       Het kansspel is tijdelijk met een maximum van 20 trekkingen;

–       De algemene voorwaarden moeten aanwezig zijn;

–       De prijs mag niet meer waard zijn dan 100.000 euro;

–       Bij een minderjarige deelnemer is toestemming van de ouder nodig.

Kleine kansspelen

Bingo is een voorbeeld van een klein kansspel. Wanneer je met een groepje vrienden bingo gaat spelen of in het bejaardencentrum, zijn er geen regels aan verbonden. Wanneer er bingo wordt georganiseerd vanuit een bedrijf, mag het bedrijf niet meer dan 1550 euro aan prijzen weggeven. Ook moet de burgemeester veertien dagen voor de bingo-dag op de hoogte zijn gebracht.

You may also like

Comments are closed.

More in Artikelen