Moet je iets schrijven in een andere taal? Dan is dat vaak niet eenvoudig. Jouw moedertaal spreek je vloeiend, maar andere talen zijn vaak een heel ander verhaal. Toch grijp je niet zo snel meer naar een fysiek woordenboek. Het duurt lang voordat je door het boek heen gebladerd bent en met een oudere versie ben je ook niet op de hoogte van de veranderingen. Sinds de komst van het internet zijn er echter ook websites bijgekomen waar je woorden op kunt vertalen. Zowel voor enkele woorden als zinnen zijn er voldoende mogelijkheden terug te vinden.

Voor zinnen en woorden

Een van de betere online vertaal websites is Google Translate. Deze wordt ook het meest gebruikt. De website kent veel verschillende talen, waaronder ook de minder voorkomende talen. De website is eenvoudig in gebruik. Wel moet je er rekening mee houden dat niet iedere taal even goed vertaald wordt. Er kunnen daarom wel eens fouten door glippen. De website is echter voortdurend bezig met verbeteringen. Ook Vertalen.nu is zo eenvoudig. Deze is voornamelijk voor woorden bedoeld. Je vult een woord in en ziet direct wat de juiste vertaling van het woord is. Ook voorbeelden zijn aanwezig.

Woorden vertalen voor de tekst

Een van de oudste websites en daarmee ook een van de betere is Mijnwoordenboek. Op deze website kun je naar de meest voorkomende talen vertalen. Duits, Frans, Engels en Spaans zijn bijvoorbeeld aanwezig. Bij deze website gaat het om woorden. De woorden worden vertaald en je ziet een aantal voorbeeldzinnen eronder staan. Je moet hiermee dus wel kennis hebben van de taal en het gebruik van de grammatica. Alleen op deze manier kun je een goede tekst opstellen en ben je verzekerd van een ruimere woordenschat dan wanneer je zonder de website gaat werken. Zoek daarom de woorden op.

You may also like

Comments are closed.

More in Artikelen