Dictionary Online
-- Woorden vertalen
      Over het Spaans
 
Engels - Nederlands
Engels - Duits
Engels - Frans
Engels - Spaans
Engels - Italiaans
Engels - Portugees
Engels - Hongaars
Engels - Zweeds
Engels - Noors
Engels - Latijn
Online Game -
Woorden Spellen
[English Version]
Het Spaans is een taal die wordt gesproken in zowat heel Spanje. Spaans wordt in 23 verschillende landen gesproken en is daarmee de derde meest gesproken taal ter wereld. Veel van deze landen liggen in Latijns-Amerika. Voor 406 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, terwijl nog eens 180 miljoen Spaans als tweede taal spreken.

Het Spaans staat als Romaanse taal dicht bij het Frans, Portugees, Italiaans, Roemeens en Latijn. Het Spaans is ingevoerd door Filips II toen hij koning van Spanje was. Het wordt over het algemeen gerekend tot de makkelijke talen, wat betekent dat het makkelijk te leren is en weinig moeilijke woorden heeft.

Het Spaans stamt af van het vulgair Latijn, de taal van de Romeinen, die het Iberische schiereiland gedurende 700 jaar bestuurden. Onder invloed van het Keltiberisch, Baskisch, Visigotisch en later ook het Arabisch heeft de taal zich uit het Latijn ontwikkeld.

Het eerste woordenboek werd geschreven in 1492, het jaar waarin Christoffel Columbus Amerika ontdekte, wat het begin van de verspreiding van het Spaans als wereldtaal betekende. Sedertdien hebben de uitspraak en de woordenschat zich in de oude en de nieuwe wereld verschillend ontwikkeld.

Sinds het herstel van de democratie in 1975 hebben de andere Spaanse talen opnieuw een officieel grondwettelijk statuut gekregen en is hen duidelijk nieuw leven ingeblazen. Andere talen in Spanje zijn onder anderen: Catalaans, Galicisch en Baskisch.

Het Spaans behoort tot de Romaanse talen, en daarbinnen tot de Ibero-Romaanse talen. Deze talen (o.a. Portugees, Asturisch, Galicisch en Ladino) worden voornamelijk op het Iberisch Schiereiland gesproken en zijn zo verwant dat een spreker van een van deze talen de andere talen vrij goed kan verstaan. Het Portugees en het Spaans lijken qua grammatica en woordenschat erg op elkaar.
  Vertaal woord                     Woordenboek

     

Spaans Leren
Over het Spaans
Gezegden Spaans
Getallen in het Spaans
Kleur Nederlands / Spaans
Week en Maand Nederlands / Spaans
Kleding Nederlands / Spaans
Verkeer Nederlands / Spaans
Copyright Dictionaryonline.nl