Dictionary Online
-- Woorden vertalen
      Over het Portugees
 
Engels - Nederlands
Engels - Duits
Engels - Frans
Engels - Spaans
Engels - Italiaans
Engels - Portugees
Engels - Hongaars
Engels - Zweeds
Engels - Noors
Engels - Latijn
Online Game -
Woorden Spellen
[English Version]
Het Portugees (PortuguÍs) is een Romaanse taal met ongeveer 230 miljoen sprekers, waarvan 210 miljoen het Portugees als moedertaal hebben. Portugees wordt gesproken in Portugal, BraziliŽ, Angola, Guinee-Bissau, Sao Tomť en Principe, Oost-Timor, KaapverdiŽ, Mozambique, en andere gebieden, zoals Goa en Malakka (Cristao).

Het Portugees wordt ook gesproken door een minderheid in Macau, waar het een officiŽle taal is. In GaliciŽ, een gebied in Spanje ten noorden van Portugal, wordt Galego (Galicisch) gesproken; officieel een andere taal, maar het lijkt erg op het Portugees. De Portugeessprekende landen werken op taalgebied samen in de Gemeenschap van Portugeessprekende landen.

Het Portugees is een officiŽle taal van de Europese Unie, Mercosul en de landen in de, hierboven genoemde, Gemeenschap van Portugeessprekende landen.

Het Portugees in BraziliŽ wijkt af van het Portugees in de andere gebieden. Er heeft echter een spellingshervorming plaatsgevonden geweest met alle Portugeestalige landen, waarin werd afgesproken de taal in alle Portugeessprekende landen hetzelfde te spellen.

In Portugal heeft de aangepaste spelling echter veel tegenstand ondervonden bij het publiek en wordt de aanpassing nog niet alom toegepast. De variant van BraziliŽ wordt Braziliaans-Portugees genoemd. Het gesproken Portugees van Portugal is voor Brazilianen moeilijk te verstaan.

Het Portugees wordt geschreven met het Latijnse alfabet, waaraan de letters k, w en y door internationale invloed zijn toegevoegd.
  Vertaal woord                     Woordenboek

     

Portugees Leren
Over het Portugees
Gezegden Portugees
Getallen in het Portugees
Kleur Nederlands / Portugees
Week en Maand Nederlands / Portugees
Kleding Nederlands / Portugees
Verkeer Nederlands / Portugees
Copyright © Dictionaryonline.nl