Dictionary Online
-- Woorden vertalen
      Over Verenigd Koninkrijk
 
Engels - Nederlands
Engels - Duits
Engels - Frans
Engels - Spaans
Engels - Italiaans
Engels - Portugees
Engels - Hongaars
Engels - Zweeds
Engels - Noors
Engels - Latijn
Online Game -
Woorden Spellen
[English Version]
Het Verenigd Koninkrijk van Groot-BrittanniŽ en Noord-Ierland is een land en een staat in West-Europa, gelegen tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Het heeft ongeveer 63,23 miljoen inwoners. In de moderne geschiedenis heeft deze staat als grote mogendheid een belangrijke rol gespeeld.

Het Verenigd Koninkrijk omvat in totaal vier gebieden:

Engeland in het zuiden (53.012.456 inwoners); Schotland in het noorden (5.313.600 inwoners); Wales in het westen (3.063.456 inwoners); Noord-Ierland in het noordwesten (1.837.938 inwoners).

De eerste drie, Engeland, Schotland en Wales, vormen samen het eiland Groot-BrittanniŽ, Noord-Ierland is het noordoostelijk deel van het Ierse eiland.

De vier gebieden hebben nog altijd een duidelijk herkenbare culturele, maar deels ook politieke identiteit, die hoorbaar is in de verschillende talen en dialecten die er gesproken worden, zichtbaar in onder meer vlaggen, bankbiljetten en plaatsnaamborden, en voor de bevolking bovendien voelbaar in recentelijk tot stand gekomen vormen van beperkt zelfbestuur in Noord-Ierland, Schotland en Wales.

Groot-BrittanniŽ (Engeland, Schotland en Wales) en Noord-Ierland vormen gezamenlijk het Verenigd Koninkrijk van Groot-BrittanniŽ en Noord-Ierland (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland), gelegen op de Britse Eilanden in de Noordzee, ten westen van Europa. Wales was al een onderdeel van Engeland voordat dit land samenging in het Verenigd Koninkrijk.
  Vertaal woord                     Woordenboek

     

Reizen in Engelse / Nederlandse landen

Over Nederland

Over Belgie

Over Verenigde Staten

Over Verenigd Koninkrijk
Copyright © Dictionaryonline.nl