Dictionary Online
-- Woorden vertalen
      Over Rome
 
Engels - Nederlands
Engels - Duits
Engels - Frans
Engels - Spaans
Engels - Italiaans
Engels - Portugees
Engels - Hongaars
Engels - Zweeds
Engels - Noors
Engels - Latijn
Online Game -
Woorden Spellen
[English Version]
Rome (Italiaans: Roma) is de hoofdstad van ItaliŽ en tevens hoofdstad van de regio Lazio en de provincie Rome. De stad Rome heeft ca. 2,8 miljoen inwoners, het inwonertal van de metropoolregio bedraagt 3,7 miljoen. Het is de grootste stad van ItaliŽ. Door de stad, gelegen in het midwesten van het Apennijns Schiereiland, stromen de rivieren de Tiber en de Aniene.

De stad is namelijk zo enorm interessant. De duizenden jaren oude historie van de stad zorgt voor een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden en de gepassioneerde inwoners zullen u er snel thuis laten voelen.

In Rome zijn de meeste bezienswaardigheden om loopafstand. Toch kan een paar dagen slenteren vermoeiend zijn. Doe daarom als de locals doen; pak de scooter. Er zijn talloze verhuursbedrijven te vinden. Rome is niet onveiliger dan veel andere steden. Let wel op voor zakkenrollers overdag en kijk 's nachts een beetje uit. Vooral de wijk rond het station Termini staat er bij lokalen bekend om een verhoogd risico.

Rome heeft een mediterraan klimaat. Een aangename temperatuur is er van april tot en met juni. In juli en augustus is het erg warm in Rome. In de winter kan de temperatuur onder het vriespunt dalen, maar sneeuw is zeldzaam.

Rome is het centrum van een radiaal netwerk van wegen dat ruwweg de lijnen volgt van het oude Romeinse wegennet dat begon bij de Capitolijn en Rome verbond met zijn rijk. Tegenwoordig wordt Rome omcirkeld door een ringweg, de Grande Raccordo Anulare (GRA), op een afstand van ongeveer 10,5 kilometer tot het centrum.

Zoals te verwachten valt, zijn er in de Italiaans hoofdstad talloze hotels. Wil je graag een voordelige hotelkamer, dan kun je goed terecht rond station Termini. Je vindt er luxe hotels maar ook een heleboel kleinere twee- en driesterren hotels die een stuk voordeliger zijn dan de hotels in het centrum. Je kunt op het station heel makkelijk de metro of bus pakken waardoor je snel overal in de stad komt.

Shopaholics kunnen op verschillen plekken in Rome hun hart ophalen. De wijk Veneto staat bekend om de grote variŽteit aan winkels en om Via Veneto, een chique winkelstraat. Voor souvenirs kun je weer goed terecht in de wijk Termini op de Via Nazionale.
  Vertaal woord                     Woordenboek

     

Reizen in Italiaanse landen

Over ItaliŽ

Over Rome

Over Napels

Over Milaan
Copyright © Dictionaryonline.nl