Dictionary Online
-- Woorden vertalen
      Over ItaliŽ
 
Engels - Nederlands
Engels - Duits
Engels - Frans
Engels - Spaans
Engels - Italiaans
Engels - Portugees
Engels - Hongaars
Engels - Zweeds
Engels - Noors
Engels - Latijn
Online Game -
Woorden Spellen
[English Version]
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek (Italiaans: Repubblica Italiana), is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

Een groot deel van het vasteland van ItaliŽ is gelegen op het Apennijns Schiereiland en wordt omgeven door water. De hoofdstad van het land is Rome (Roma). De onafhankelijke staten Vaticaanstad, waarvan de paus het hoofd is, en San Marino zijn twee enclaves binnen de Italiaanse grenzen.

Het grootste deel van ItaliŽ heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. In de Alpen en de Apennijnen heerst een pool/hooggebergteklimaat en valt er vaak sneeuw.

De grote meerderheid van de bevolking spreekt Italiaans (waaronder verscheidene dialecten); er zijn Duits-, Frans-, Sloveens-, Grieks-, Friulaans- en Kroatischsprekende minderheden. In de stad Alghero, op het eiland SardiniŽ, spreekt men Algherees. Het Italiaans komt van het Latijn (de taal die de Romeinen spraken).

Bij ItaliŽ denkt u natuurlijk aan eeuwenoude historie, kunst en cultuur en misschien aan pizza, pasta, Lambrusco en Chianti; la Dolce Vita! Maar ItaliŽ heeft nog veel meer te bieden; zonovergoten stranden met volop gelegenheid om te watersporten, fascinerende steden en heerlijke kuststreken.

ItaliŽ kent vele gerenommeerde musea. Dit waren de best bezochte : Uffizi, Palazzo Ducale, Galleria dell'Accademia, Castello di Miramare, Palazzo Reale di Milano, Palazzo Strozzi, Museo di Capodimonte, Castel Sant' Angelo, Palazzo Pitti en Altare della Patria.

Bezoek de fascinerende en eeuwenoude steden. Vaar in een gondel door de grachtjes van VenetiŽ, bezoek het Colosseum in Rome. Dit imposante amfitheater werd gebruikt voor gladiatorengevechten. Maar ook het oude antieke centrum en het Forum Romanum zijn echte Ďmust seesí. En dan is er natuurlijk het Vaticaan; het centrum van de katholieke kerk, de St. Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo.
  Vertaal woord                     Woordenboek

     

Reizen in Italiaanse landen

Over ItaliŽ

Over Rome

Over Napels

Over Milaan
Copyright © Dictionaryonline.nl